Banánový chlieb s flambovaným banánom
Múčnik, ktorého jednoduchosť prípravy a nenaročne suroviny vás urcite oslovia.
Čo budeš potrebovať?
- 270g hladkej múky
- 1ČL prášku do pečiva
- 1ČL sódy bikarbóny
- 1ČL mletej škorice
- ½ ČL kardamómu
- 3 zrelé banány
- 160g orechov
- 65g rozpusteného masla
- 150g trstinového cukru
- 2 vajcia
- 1PL mlieka
- 1PL vanilkovej pasty
- štipka soli
Flambovaný banán:
- 2 zrelé banány
- 10ml rumu
- 20g masla
- 10g trstinového cukru
- 20ml pomarančovej šťavy
Rúru si predhrejeme na 200 °C a vymastíme pozdĺžnu formu (31 x 11 cm) na pečenie.
Vo veľkej mise zmiešame preosiatu múku, štipku soli, prášok do pečiva, sódu bikarbónu, cukor, škoricu, kardamóm a posekané orechy. V druhej miske pomocou vidličky popučíme 3 zrelé banány. Pridáme rozpustené maslo, vajcia, vanilkovú pastu a mlieko a zmes rozmixujeme. Postupne zapracujeme sypké ingrediencie a premiešame. Cesto vlejeme do formy.
Pripravíme si flambované banány. Banány pozdĺžne rozrežeme. Na masle si necháme skaramelizovať cukor a prilejeme trošku pomarančovej šťavy. Vložíme banány, ktoré opečieme a prilejeme rum. Banány oflambujeme.
Oflambované banány poukladáme na cesto spolu s omáčkou a dáme piecť do rúry na 175 °C približne 40-50 minút. Hodový chlieb necháme vychladnúť.
Volám sa Sandra a varenie som si zamilovala vďaka môjmu otcovi, |