Priatelia ĎAKUJEME za podporu našej myšlienky

Domáce vafle s vanilkovým krémom a čerstvým ovocím

Tieto vafle sú nadýchané a skvelo ich dopĺňa jemný vanilkový krém. Príprava vám nezaberie veľa času, takže si ich môžete kedykoľvek upiecť aj na raňajky. 

 

Čo budeš potrebovať?

  • 300g hladkej múky
  • 1PL prášku do pečiva
  • 50g trstinového cukru
  • štipka soli
  • 2 vajcia
  • 120ml oleja
  • 460ml plnotučného mlieka
  • 1ČL vanilkovej pasty
  • smotana na šľahanie
  • jahody
  • čučoriedky
  • mäta

 

Vanilkový krém:

  • 4 žĺtky
  • 2-3ČL kukuričného škrobu
  • 500ml plnotučného mlieka alebo smotany
  • 100-150g trstinového cukru
  • 1PL vanilkovej pasty

 

Postup:

Do väčšej misky preoseje hladkú múku a prášok do pečiva. Pridáme cukor a štipku soli.

Vajíčka rozdelíme na žĺtky a bielky. Bielky vyšľaháme do tuhej peny. Žĺtky spolu s olejom, mliekom a vanilkovou pastou vyšľaháme a pridáme do sypkých ingrediencií. Poriadne premiešame a pridáme vyšľahané bielky. Bielky opatrne vmiešame do zmesi a necháme ju odpočívať aspoň 15 minút.

Vafle-Canva2

Medzitým si pripravíme vanilkový krém. Žĺtky vyšľaháme s kukuričným škrobom. Vo vodnej pare si rozpustíme cukor s mliekom a postupne do horúceho mlieka pridávame vyšľahané žĺtky. Varíme, dokým nie je omáčka dostatočne hustá, približne 5 minút. Omáčka nám nesmie vrieť, inak sa zrazí. Na záver vmiešame vanilkovú pastu.

Rozohrejeme si vaflovač a pomocou olejového spreja ho vymastíme. Vafle pečieme približne 5-10 minút. Záleží od typu vaflovača.

Vafle podávame s vanilkovým krémom, posypané čerstvým ovocím a dozdobené mätou.

 

Volám sa Sandra a varenie som si zamilovala vďaka môjmu otcovi,
ktorý celý život pracoval v gastronómii. Práve preto som sa rozhodla pre štúdium na Hotelovej akadémii v Bratislave. Rada si vychutnám čaj v dobrej kaviarni a zájdem na kvalitné jedlo do talianskej reštaurácie. Varenie je mojou vášňou a dúfam, že aj vy si vďaka mojím receptom k nemu nájdete cestu.