Priatelia ĎAKUJEME za podporu našej myšlienky

Špenátová roláda z čerstvého špenátu s údeným pstruhom

Špenát je veľmi zdravý, poďme sa teda spoločne pozrieť na špenátový recept, ktorý nám dodá energiu a posilní mozog. 

 

Čo budeš potrebovať?

  • 450g čerstvého rozmixovaného špenátu 
  • 4 vajcia
  • 2PL múky
  • 2ČL prášku do pečiva
  • 1PL oleja
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • korenie
  • 200g údeného pstruha
  • plátok citróna

 

Plnka

  • 125g krémového syra
  • 100g masla
  • soľ
  • korenie
  • chilli

 

 

Čerstvý špenát rozmixujeme. Vajcia si rozdelíme na žĺtky a bielky. Do bielkov pridáme soľ a vyšľaháme tuhý sneh.

V druhej miske rozmixujeme žĺtky s olejom do peny, pridáme špenát, múku, prášok do pečiva, olej a nastrúhaný cesnak. Osolíme a okoreníme. Zmes premiešame, aby sa prepojili všetky chute.

Bielky opatrne vmiešame do špenátu. Nachystáme si plech (35x25cm), ktorý vystelieme papierom na pečenie. Rovnomerne do neho vložíme špenátovú zmes a pečieme pri teplote 180℃ približne 15 minút. 

Hotový, ešte teplý špenátový korpus zrolujeme do rolády pomocou papiera na pečenie a necháme ho takto úplne vychladnúť.

 

Volám sa Sandra a varenie som si zamilovala vďaka môjmu otcovi,
ktorý celý život pracoval v gastronómii. Práve preto som sa rozhodla pre štúdium na Hotelovej akadémii v Bratislave. Rada si vychutnám čaj v dobrej kaviarni a zájdem na kvalitné jedlo do talianskej reštaurácie. Varenie je mojou vášňou a dúfam, že aj vy si vďaka mojím receptom k nemu nájdete cestu.