Caesar šalát s kuracím mäsom
Caesar šalát je fantastická kombinácia chrumkavého šalátu, krémového dresingu, krutónov, parmezánu a kuracieho mäsa.
Čo budeme potrebovať:
- 2 kusy kuracích pŕs
- rímsky šalát
- 200g slaniny
Dresing:
- 3 ančovičky
- strúčik cesnaku
- 3PL majonézy
- 3PL kyslej smotany
- 1ČL olivového oleja
- 1ČL citrónovej šťavy
- 1/2ČL dijonskej horčice
- 1/2ČL worchestrovej omáčky
- 4PL strúhaného parmezánu (Parmigiano Reggiano)
- veľké kapary
- mikrobylinky reďkovky
- soľ
- korenie
Bylinkové krutóny:
- bageta
- strúčik cesnaku
- výpek zo slaniny alebo olivový olej
- hrsť parmezánu
- 2 vetvičky tymianu
Postup:
Slaninu si nakrájame na kocky a opražíme na panvici dozlatista.
Bagetu si nakrájame na kocky alebo kolieska a vložíme ich do misky. Prilejeme výpek zo slaniny alebo olej, pridáme nastrúhaný cesnak, hrsť nastrúhaného parmezánu a tymian. Poriadne premiešame a vložíme na plech. Pečieme pri 180 ℃ približne 10-15 minút.
Medzitým si opečieme kuracie prsia. Nakrájame ich na kocky alebo plátky, dochutíme soľou a korením a opečieme na panvici zo všetkých strán.
Pripravíme si mixér. A všetky suroviny na dresing rozmixujeme dohladka.
Rímsky šalát natrháme a prelejeme dresingom. Poriadne premiešame, aby sa dresing dostal na každý kúsok šalátu. Pridáme opečenú slaninku, krutóny a podávame s hoblinkami parmezánu a opečeným kuracím mäsom.
Volám sa Sandra a varenie som si zamilovala vďaka môjmu otcovi, |