Carpaccio z červenej repy
Jedna z najobľúbenejší kombinácií je červená repa a kozí syr. Carpaccio nemusí byť vždy z hovädzieho mäsa.
Čo budeš potrebovať?
- 2 červené repy
- 30g píniových orechov
- 2PL medu
- 100ml olivového oleja
- 2PL vínneho octu
- 3PL pomarančovej šťavy
- 1PL kryštálového cukru
- tymian
- soľ
- korenie
- 150g kozieho syra
- mikrobylinky
Očistenú repu nakrájame na jemné plátky asi 0,5cm. Povaríme ocot, do ktorého pridáme soľ, cukor, korenie, olej, med, pomarančovú šťavu a tymian.
Do hotovej marinády vložíme plátky repy a necháme aspoň 12 hodín odpočívať.
Plátky repy podávame s kozím syrom a opraženými píniovými orieškami, dozdobené mikrobylinkami.
Volám sa Sandra a varenie som si zamilovala vďaka môjmu otcovi, |