Cestovinový šalát s reďkovkou, špenátom a čedarovou strúhankou
V tomto recepte využiješ čerstvú reďkovku, ktorá má práve svoju sezónu dozrievania. V kombinácii so špaldovými cestovinami vytvára úžasné ľahké jedlo, ktoré je plné chuti a farieb. Tak poďme na to!
Čo budeme potrebovať?
- 400g špaldových cestovín
- 2 strúčiky cesnaku
- 140g čiernych olív
- 150g čerstvého špenátu
- 400g reďkoviek
- mikrobylinky hrášku
- olivový olej
- soľ
- korenie
Zálievka:
- 6PL jablkového octu
- 160ml olivového oleja
- 2ČL medu
- 2 strúčiky cesnaku
- limetková š'tava
- muškátový oriešok
- soľ
- korenie
Cheddarová strúhanka:
- 2 plátky chleba
- 1 strúčik cesnaku
- 35g čedaru
- soľ
- korenie
Postup:
Cestoviny si uvaríme podľa návodu v osolenej vode.
Medzitým si nakrájame čierne olivy na plátky, reďkovky prekrojíme na polovicu a premyjeme špenát.
Chlieb nakrájame na kocky, pridáme k nemu nastrúhaný cesnak, pokvapkáme ho olivovým olejom, pridáme nastrúhaný čedar. Osolíme, okoreníme a dáme upiecť do rúry na 15-20 minút pri 200 °C. Následne upečený chlieb rozmixujeme.
Na olivovom oleji si opražíme na plátky nakrájaný cesnak a pridáme reďkovky. Osolíme a okoreníme. Opečieme približne 5 minút a na záver pridáme špenát, ktorý podusíme len jednu 1-2 minúty. Odstavíme, zmiešame s cestovinami a pridáme na plátky nakrájané olivy.
Pripravíme si zálievku. Zmiešame olivový olej, ocot, nastrúhaný cesnak, med, limetkovú šťavu a do zmesi pridáme korenie, muškátový orech a soľ. Zálievku prilejeme k cestovinám a premiešame.
Cestoviny podávame posypané čedarovou strúhankou a dozdobené mikrobylinkami hrášku.
Volám sa Sandra a varenie som si zamilovala vďaka môjmu otcovi, |