Priatelia ĎAKUJEME za podporu našej myšlienky

Cestovinový šalát s reďkovkou, špenátom a čedarovou strúhankou

V tomto recepte využiješ čerstvú reďkovku, ktorá má práve svoju sezónu dozrievania. V kombinácii so špaldovými cestovinami vytvára úžasné ľahké jedlo, ktoré je plné chuti a farieb. Tak poďme na to!

 

Čo budeme potrebovať?

 

Zálievka:

 

Cheddarová strúhanka:

  • 2 plátky chleba
  • 1 strúčik cesnaku
  • 35g čedaru
  • soľ
  • korenie

Postup:

Cestoviny si uvaríme podľa návodu v osolenej vode.

Medzitým si nakrájame čierne olivy na plátky, reďkovky prekrojíme na polovicu a premyjeme špenát.

Chlieb nakrájame na kocky, pridáme k nemu nastrúhaný cesnak, pokvapkáme ho olivovým olejom, pridáme nastrúhaný čedar. Osolíme, okoreníme a dáme upiecť do rúry na 15-20 minút pri 200 °C. Následne upečený chlieb rozmixujeme.

Cestovinový salát canvaNa olivovom oleji si opražíme na plátky nakrájaný cesnak a pridáme reďkovky. Osolíme a okoreníme. Opečieme približne 5 minút a na záver pridáme špenát, ktorý podusíme len jednu 1-2 minúty. Odstavíme, zmiešame s cestovinami a pridáme na plátky nakrájané olivy.

Pripravíme si zálievku. Zmiešame olivový olej, ocot, nastrúhaný cesnak, med, limetkovú šťavu a do zmesi pridáme korenie, muškátový orech a soľ. Zálievku prilejeme k cestovinám a premiešame.

Cestoviny podávame posypané čedarovou strúhankou a dozdobené mikrobylinkami hrášku.

Volám sa Sandra a varenie som si zamilovala vďaka môjmu otcovi,
ktorý celý život pracoval v gastronómii. Práve preto som sa rozhodla pre štúdium na Hotelovej akadémii v Bratislave. Rada si vychutnám čaj v dobrej kaviarni a zájdem na kvalitné jedlo do talianskej reštaurácie. Varenie je mojou vášňou a dúfam, že aj vy si vďaka mojím receptom k nemu nájdete cestu.