Priatelia ĎAKUJEME za podporu našej myšlienky

Cheesecake so sušenými slivkami a pistáciovou posýpkou

Jarný cheesecake so sušenými slivkami a pistáciovou posýpkou.

 

Korpus:

  • 200g hladkej múky
  • ½ ČL prášku do pečiva
  • štipka soli
  • 100g trstinového cukru
  • 120g masla

 

Tvarohová náplň:

  • 500g mascarpone
  • 120g rozpusteného masla
  • 120g tvarohu
  • 100g trstinového cukru
  • 1ČL vanilkovej pasty
  • 20g vanilkového pudingu

 

Slivková poleva:

  • šťava z 1 pomaranča
  • citrónová šťava
  • 200g sušených sliviek
  • 100ml červeného vína
  • 1ČL kukuričného škrobu
  • 1PL trstinového cukru
  • 1ČL mletej škorice

 

Pistáciová posýpka:

  • 3PL nesolených pistácií
  • 2ČL trstinového cukru

 

Pripravíme si korpus. V miske si zmiešame múku, prášok do pečiva, štipku soli a cukor. Pridáme na jemné plátky nakrájané maslo a rukami vypracujeme cesto. Mrveničku vysypeme na spodok guľatej formy na pečenie (20 cm), ktorú sme si vystlali papierom na pečenie.

Všetky ingrediencie na tvarohovú náplň rozmixujeme, prijeme na cesto a pečieme pri 150 °C približne jednu hodinu. Koláč necháme vychladnúť najlepšie cez noc v chladničke.

Pripravíme si slivkovú polevu. V hrnci uvaríme pomarančovú šťavu, nakrájané slivky, citrónovú šťavu a červené víno. Pridáme cukor, škoricu a varíme približne 10 minút. Ak je zmes príliš riedka zahustíme ju kukuričným škrobom.

Pistácie si nakrájame a opražíme na suchej panvici. Pridáme cukor a necháme ho skaramelizovať.

Cheesecake podávame so slivkovou polevou a pistáciovou posýpkou.

  

Volám sa Sandra a varenie som si zamilovala vďaka môjmu otcovi,
ktorý celý život pracoval v gastronómii. Práve preto som sa rozhodla pre štúdium na Hotelovej akadémii v Bratislave. Rada si vychutnám čaj v dobrej kaviarni a zájdem na kvalitné jedlo do talianskej reštaurácie. Varenie je mojou vášňou a dúfam, že aj vy si vďaka mojím receptom k nemu nájdete cestu.