Cheesecake so sušenými slivkami a pistáciovou posýpkou
Jarný cheesecake so sušenými slivkami a pistáciovou posýpkou.
Korpus:
- 200g hladkej múky
- ½ ČL prášku do pečiva
- štipka soli
- 100g trstinového cukru
- 120g masla
Tvarohová náplň:
- 500g mascarpone
- 120g rozpusteného masla
- 120g tvarohu
- 100g trstinového cukru
- 1ČL vanilkovej pasty
- 20g vanilkového pudingu
Slivková poleva:
- šťava z 1 pomaranča
- citrónová šťava
- 200g sušených sliviek
- 100ml červeného vína
- 1ČL kukuričného škrobu
- 1PL trstinového cukru
- 1ČL mletej škorice
Pistáciová posýpka:
- 3PL nesolených pistácií
- 2ČL trstinového cukru
Pripravíme si korpus. V miske si zmiešame múku, prášok do pečiva, štipku soli a cukor. Pridáme na jemné plátky nakrájané maslo a rukami vypracujeme cesto. Mrveničku vysypeme na spodok guľatej formy na pečenie (20 cm), ktorú sme si vystlali papierom na pečenie.
Všetky ingrediencie na tvarohovú náplň rozmixujeme, prijeme na cesto a pečieme pri 150 °C približne jednu hodinu. Koláč necháme vychladnúť najlepšie cez noc v chladničke.
Pripravíme si slivkovú polevu. V hrnci uvaríme pomarančovú šťavu, nakrájané slivky, citrónovú šťavu a červené víno. Pridáme cukor, škoricu a varíme približne 10 minút. Ak je zmes príliš riedka zahustíme ju kukuričným škrobom.
Pistácie si nakrájame a opražíme na suchej panvici. Pridáme cukor a necháme ho skaramelizovať.
Cheesecake podávame so slivkovou polevou a pistáciovou posýpkou.
Volám sa Sandra a varenie som si zamilovala vďaka môjmu otcovi, |