Chilli con carne
Chilli con Carne je hustá, šťavnatá pikantná pochúťka, ktorú môžeme nazvať aj ako chilli s mäsom či mexický guláš.
Čo budeme potrebovať:
- 500g hovädzieho mletého mäsa
- cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 čerstvá červená paprika
- 1 čerstvá zelená paprika
- chilli paprička
- 400g sterilizované červené fazule
- 50g kukurica
- konzerva sekaných paradajok
- 2PL paradajkový pretlak
- 300ml voda alebo vývar
- olivový olej
- soľ
- korenie
- rímsky kmín
- 2ČL sušená majoránka
- chilli pasta
- chilli korenie
- 1PL mletej sladkej papriky
- petržlenová vňať
- 30g horkej čokolády
- vetvička rozmarínu
- chlieb alebo nachos
Postup
Na oleji si speníme cibuľu a pridáme cesnak, na kocky nakrájanú papriku, chilli papričku, chilli korenie, mletú sladkú papriku a za stáleho miešania pražíme ešte 3 minúty. Potom pridáme mleté mäso a opekáme ho dokým nezhnedne. Pridáme pretlak, sekané paradajky a zalejeme vývarom alebo vodou. Zmes dochutíme soľou, korením, majoránkou, chilli pastou, rímskym kmínom a vhodíme aj vetvičku rozmarínu. Varíme na miernom ohni približne 1 hodinu. Postupne prilievame podľa potreby vodu alebo vývar. Chilli con carne by malo byť dostatočne husté.
Nakoniec pridáme fazule a kukuricu a povaríme ešte 10 minút. Do hotovej zmesi primiešame čokoládu a podávame s chlebom, ryžou alebo nachos.
Volám sa Sandra a varenie som si zamilovala vďaka môjmu otcovi, |