Domáce vafle s vanilkovým krémom a čerstvým ovocím
Tieto vafle sú nadýchané a skvelo ich dopĺňa jemný vanilkový krém. Príprava vám nezaberie veľa času, takže si ich môžete kedykoľvek upiecť aj na raňajky.
Čo budeš potrebovať?
- 300g hladkej múky
- 1PL prášku do pečiva
- 50g trstinového cukru
- štipka soli
- 2 vajcia
- 120ml oleja
- 460ml plnotučného mlieka
- 1ČL vanilkovej pasty
- smotana na šľahanie
- jahody
- čučoriedky
- mäta
Vanilkový krém:
- 4 žĺtky
- 2-3ČL kukuričného škrobu
- 500ml plnotučného mlieka alebo smotany
- 100-150g trstinového cukru
- 1PL vanilkovej pasty
Postup:
Do väčšej misky preoseje hladkú múku a prášok do pečiva. Pridáme cukor a štipku soli.
Vajíčka rozdelíme na žĺtky a bielky. Bielky vyšľaháme do tuhej peny. Žĺtky spolu s olejom, mliekom a vanilkovou pastou vyšľaháme a pridáme do sypkých ingrediencií. Poriadne premiešame a pridáme vyšľahané bielky. Bielky opatrne vmiešame do zmesi a necháme ju odpočívať aspoň 15 minút.
Medzitým si pripravíme vanilkový krém. Žĺtky vyšľaháme s kukuričným škrobom. Vo vodnej pare si rozpustíme cukor s mliekom a postupne do horúceho mlieka pridávame vyšľahané žĺtky. Varíme, dokým nie je omáčka dostatočne hustá, približne 5 minút. Omáčka nám nesmie vrieť, inak sa zrazí. Na záver vmiešame vanilkovú pastu.
Rozohrejeme si vaflovač a pomocou olejového spreja ho vymastíme. Vafle pečieme približne 5-10 minút. Záleží od typu vaflovača.
Vafle podávame s vanilkovým krémom, posypané čerstvým ovocím a dozdobené mätou.
Volám sa Sandra a varenie som si zamilovala vďaka môjmu otcovi, |