Domáce zapečené tortilly
Domáce zapečené tortilly s kuracím mäsom obaleným v kukuričných lupienkoch, avokádom a cesnakovým dresingom.
Čo budeš potrebovať?
Tortilly
- 200g hladkej múky
- 1ČL soli
- ½ČL prášku do pečiva
- 30g bravčovej masti
- 140ml horúcej vody
Obloha
- 2 kusy kuracích pŕs
- avokádo
- 35g nastrúhaného syra - Čedar
- kukuričné lupienky
- 150g kyslej smotany
- vajce
- čerstvý špenát
- soľ
- korenie
Dresing
- 2 strúčiky cesnaku
- 300g kyslej smotany
- soľ
- korenie
- chimichurri korenie
Pripravíme si cesto na tortilly. Zmiešame múku, soľ, prášok do pečiva a pridáme všetky tekuté ingrediencie. Vymiešame cesto, ktoré si vyformujeme do bochníka a necháme pod utierkou odpočívať asi 10 minút. Cesto na pomúčenej doske rozdelíme na malé guľôčky. Rozvaľkáme ich ma placky, ktoré na suchej panvici opečieme z obidvoch strán približne
30 – 60 sekúnd.
Kuracie prsia očistíme, nakrájame na plátky a dochutíme soľou a korením. V miske si zmiešame kyslú smotanu, vajíčko, soľ, korenie a nastrúhaný čedar. Kuracie prsia obalíme v zmesi a necháme 1 hodinu postáť v chladničke. Kukuričné lupienky rozdrvíme a obalíme v nich kuracie prsia. Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme ich pri teplote 180 °C približne 10 – 15 minút, podľa veľkosti.
Avokádo si očistíme a nakrájame na plátky. Čedar nastrúhame a pripravíme si cesnakový dresing. Kyslú smotanu zmiešame s prelisovaným cesnakom, soľou, korením a chimichurri.
Tortillu narežeme a na každý trojuholník poukladáme ingrediencie. Natrieme ju cesnakovým dresingom a ukladáme mäso, nastrúhaný čedar, avokádo a špenát. Pridáme ešte dresing a tortillu poskladáme. Dáme zapiecť do kontaktného grilu alebo do rúry.
Volám sa Sandra a varenie som si zamilovala vďaka môjmu otcovi, |