Priatelia ĎAKUJEME za podporu našej myšlienky

Domáce zapečené tortilly

Domáce zapečené tortilly s kuracím mäsom obaleným v kukuričných lupienkoch, avokádom a cesnakovým dresingom.

 

Čo budeš potrebovať? 
Tortilly

  • 200g hladkej múky
  • 1ČL soli
  • ½ČL prášku do pečiva
  • 30g bravčovej masti
  • 140ml horúcej vody

Obloha

  • 2 kusy kuracích pŕs
  • avokádo
  • 35g nastrúhaného syra - Čedar
  • kukuričné lupienky
  • 150g kyslej smotany
  • vajce
  • čerstvý špenát
  • soľ
  • korenie

Dresing

  • 2 strúčiky cesnaku
  • 300g kyslej smotany
  • soľ
  • korenie
  • chimichurri korenie

 

Pripravíme si cesto na tortilly. Zmiešame múku, soľ, prášok do pečiva a pridáme všetky tekuté ingrediencie. Vymiešame cesto, ktoré si vyformujeme do bochníka a necháme pod utierkou odpočívať asi 10 minút. Cesto na pomúčenej doske rozdelíme na malé guľôčky. Rozvaľkáme ich ma placky, ktoré na suchej panvici opečieme z obidvoch strán približne
30 – 60 sekúnd.

Kuracie prsia očistíme, nakrájame na plátky a dochutíme soľou a korením. V miske si zmiešame kyslú smotanu, vajíčko, soľ, korenie a nastrúhaný čedar. Kuracie prsia obalíme v zmesi a necháme 1 hodinu postáť v chladničke. Kukuričné lupienky rozdrvíme a obalíme v nich kuracie prsia. Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme ich pri teplote 180 °C približne 10 – 15 minút, podľa veľkosti.

Avokádo si očistíme a nakrájame na plátky. Čedar nastrúhame a pripravíme si cesnakový dresing. Kyslú smotanu zmiešame s prelisovaným cesnakom, soľou, korením a chimichurri.

Tortillu narežeme a na každý trojuholník poukladáme ingrediencie. Natrieme ju cesnakovým dresingom a ukladáme mäso, nastrúhaný čedar, avokádo a špenát. Pridáme ešte dresing a tortillu poskladáme. Dáme zapiecť do kontaktného grilu alebo do rúry.

  

Volám sa Sandra a varenie som si zamilovala vďaka môjmu otcovi,
ktorý celý život pracoval v gastronómii. Práve preto som sa rozhodla pre štúdium na Hotelovej akadémii v Bratislave. Rada si vychutnám čaj v dobrej kaviarni a zájdem na kvalitné jedlo do talianskej reštaurácie. Varenie je mojou vášňou a dúfam, že aj vy si vďaka mojím receptom k nemu nájdete cestu.