Dyňový krém z tekvice hokkaido
Veľmi jednoduchá a rýchla krémová tekvicová polievka. Je veľmi zdravá a vďaka zázvoru obsahuje tiež veľa vitamínov. Polievku dopĺňajú pražené tekvicové jadierka a opečená bagetka.
Čo budeme potrebovať?
- 1kg tekvice hokkaido
- Štvrtka zeleru
- Stredný zemiak
- Cibuľa
- Cesnak
- Olivový oleje
- Zázvor
- Bageta
- Tymián
- Vyvar alebo voda
- Soľ
- Korenie
- Tekvicové jadierka
Postup:
Tekvicu ošúpeme a odstránime z nej semienka. Nakrájame ju na kúsky spolu so zelerom a zemiakom. Nastrúhame si zázvor a všetky prísady restujeme na cibuľke a cesnaku asi 3 minúty.
Zeleninu zalejeme vývarom alebo vodou a varíme domäkka.
Nakoniec polievku rozmixujeme, dochutíme a podávame s opečenou bagetou a opraženými tekvicovými jadierkami.
Volám sa Sandra a varenie som si zamilovala vďaka môjmu otcovi, |