Priatelia ĎAKUJEME za podporu našej myšlienky

Dyňový krém z tekvice hokkaido

Veľmi jednoduchá a rýchla krémová tekvicová polievka. Je veľmi zdravá a vďaka zázvoru obsahuje tiež veľa vitamínov. Polievku dopĺňajú pražené tekvicové jadierka a opečená bagetka.

 

Čo budeme potrebovať?

 

Postup:

Tekvicu ošúpeme a odstránime z nej semienka. Nakrájame ju na kúsky spolu so zelerom a zemiakom. Nastrúhame si zázvor a všetky prísady restujeme na cibuľke a cesnaku asi 3 minúty.

Hokkaido krem Canva

Zeleninu zalejeme vývarom alebo vodou a varíme domäkka.


Nakoniec polievku rozmixujeme, dochutíme a podávame s opečenou bagetou a opraženými tekvicovými jadierkami.

 

Volám sa Sandra a varenie som si zamilovala vďaka môjmu otcovi,
ktorý celý život pracoval v gastronómii. Práve preto som sa rozhodla pre štúdium na Hotelovej akadémii v Bratislave. Rada si vychutnám čaj v dobrej kaviarni a zájdem na kvalitné jedlo do talianskej reštaurácie. Varenie je mojou vášňou a dúfam, že aj vy si vďaka mojím receptom k nemu nájdete cestu.