Dyňový perník s kurkumou a sušenými datľami
Krásne vláčny a nadýchaný perník plný sušených datlí - schovaný pod citrónovou polevou.
Čo budeš potrebovať?
- 250g dyne hokkaido
- 130g trstinového cukru
- 2 vajcia
- 60ml oleja
- 200g BIO pšeničnej polohrubej múky PD Kúty
- prášok do perníku
- 3PL holandského kakaa
- štipka soli
- 60ml mlieka
- hrsť orechov
Poleva
- 2 bielky
- 2PL cukru
- citrónová šťava
- 1PL kurkumy
V miske si zmiešame na jemno nastrúhanú dyňu a vajíčka vyšľahané s cukrom. Premiešame, prilejeme olej a mlieko. Pridáme preosiatu múku, prášok do perníku, kakao a štipku soli.
Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Pripravíme si polevu. Bielky vyšľaháme s cukrom, pridáme pár kvapiek citrónovej šťavy a kurkumu. Prešľaháme a navrstvíme na cesto. Pečieme pri 170 °C približne 30 - 40 minút. Hotový koláč podávame so sušenými datľami, opraženými orechmi poliaty javorovým sirupom.
Volám sa Sandra a varenie som si zamilovala vďaka môjmu otcovi, |