Priatelia ĎAKUJEME za podporu našej myšlienky

Francúzska cibulačka

Jednoduchá veľmi chutná polievka na zahriatie a povzbudenie.

 

Čo budeš potrebovať?

  • 7 stredných cibúľ
  • olivový olej
  • 2dcl bieleho vína
  • tymian
  • 2L kuracieho vývaru
  • 2 bobkové listy
  • chlieb
  • soľ
  • korenie
  • syr Brie
  • 2PL masla
  • 1ČL trstinového cukru

 

Bylinková zápražka:

 

Na oleji a masle si orestujeme na plátky nakrájanú cibuľu. Po 30 minútach, keď cibuľka chytí hnedú farbu pridáme cukor a prilejeme biele víno. Necháme odpariť alkohol a prilejeme vývar. Do polievky pridáme bobkový list, tymian, osolíme, okoreníme a varíme asi 30 minút.

Medzitým si pripravíme zapekaný chlieb. Nakrájame si ho na plátky a zapečieme v rúre asi 5 minút pri 200 °C.

Polievku zahustíme bylinkovou zápražkou. Na masle si opečieme hladkú múku, pridáme mikrobylinky pak choi a zalejeme vodou. Vlejeme do polievky a prevaríme. Polievku nalejeme do ohňovzdornej misy, položíme na ňu plátky opečeného chleba, na ktorý poukladáme syr a zapečieme v rúre pod grilom. Pečieme približne 2 minúty pri 250 °C, pokiaľ sa syr neroztečie.

 

Volám sa Sandra a varenie som si zamilovala vďaka môjmu otcovi,
ktorý celý život pracoval v gastronómii. Práve preto som sa rozhodla pre štúdium na Hotelovej akadémii v Bratislave. Rada si vychutnám čaj v dobrej kaviarni a zájdem na kvalitné jedlo do talianskej reštaurácie. Varenie je mojou vášňou a dúfam, že aj vy si vďaka mojím receptom k nemu nájdete cestu.