Priatelia ĎAKUJEME za podporu našej myšlienky

Grilovaná zelenina s cesnakovým dipom

Recept ako stvotený k aktuálnej grilovacej sezóne. Fantastická grilovaná zelenina s cesnakovým dipom.

 

Čo budeme potrebovať?

 

Bylinková marináda:

  • 160ml repkového oleja
  • 4 vetvičky tymianu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • citrónová šťava
  • petržlenová vňať
  • soľ
  • korenie

 

Cesnakový dip:

  • 500g kyslej smotany
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2PL olivového oleja
  • petržlenová vňať
  • citrónová šťava
  • soľ z medvedieho cesnaku
  • korenie

 

Postup:

Kukuricu očistíme a nakrájame ju na tri časti. Zvyšnú zeleninu umyjeme, očistíme a nakrájame.

V menšej miske zmiešame repkový olej, tymian, prelisovaný cesnak, citrónovú šťavu a nasekanú petržlenovú vňať. Všetku zeleninu zmiešame spolu s plátkami citróna a polejeme pripravenou marinádou. Necháme odstáť v chladničke približne 20 minút.

grilovana zelenina-zezahora-canva

Na grilovacej panvici rozohrejeme olej a zeleninu budeme postupne pridávať do panvice. Najprv opečieme kukuricu zo všetkých strán do zlatista. Vyberieme a to isté zopakujeme s mrkvou. Postupne budeme namarinovanú zeleninu grilovať na grilovacej panvici. Opekáme, až dokým nie je zelenina ugrilovaná na skus. Do panvice pridávame len potrebné množstvo zeleniny. Grilujeme ju postupne, aby sa nedusila.

Kyslú smotanu vložíme do misky, pridáme nastrúhaný cesnak, soľ, korenie, citrónovú šťavu, olej a nasekanú petržlenovú vňať.

Grilovanú zeleninu posypeme petržlenovou vňaťou a podávame s cesnakovým dipom.

 

Volám sa Sandra a varenie som si zamilovala vďaka môjmu otcovi,
ktorý celý život pracoval v gastronómii. Práve preto som sa rozhodla pre štúdium na Hotelovej akadémii v Bratislave. Rada si vychutnám čaj v dobrej kaviarni a zájdem na kvalitné jedlo do talianskej reštaurácie. Varenie je mojou vášňou a dúfam, že aj vy si vďaka mojím receptom k nemu nájdete cestu.