Priatelia ĎAKUJEME za podporu našej myšlienky

Hokkaido cupcaky s čokoládovým krémom

Určite ste už niekedy ochutnali cupcaky, ale skúšali ste tiež cupcaky z dyne? Sú naozaj šťavnaté. Kakaový krém z mascarpone im dodáva jemnosť a skvelo dopĺňa ich šťavnatú chuť. 

 

Čo budeme potrebovať?

 

Kakaový Krém:

  • 100 g krémového syra
  • 125 g mascarpone
  • 100 g práškového cukru
  • 60 g holandského kakaa

 

Postup:

Očistenú a vydlabanú dyňu dáme piecť do rúry pri teplote 200 °C približne 40 minút. Po upečení ju necháme vychladnúť, zbavíme šupky a rozmixujeme na hladké pyré. 

V miske si vyšľaháme maslo s cukrom a postupne pridávame vajíčka. Zmes šľaháme približne 3 minúty a nakoniec pridáme dyňové pyré a všetko spolu prešľaháme.

Hokkaido cupcake Canva

 V druhej miske si zmiešame múku, kypriaci prášok, sódu bikarbónu, škoricu a perníkové korenie. Všetko spolu preosejeme k tekutým ingredienciám a prešľaháme, aby sa ingrediencie prepojili. Do cesta vložíme nasekanú čokoládu a naplníme košíčky. 

Cupcaky pečieme pri 180 °C približne 25 minút. Po upečení ich necháme vychladnúť.

Medzitým si pripravíme krém. Zmiešame syr s mascarpone a postupne pridávame cukor a kakao. Vychladnuté cupcaky ozdobíme krémom a posypeme nastrúhanou čokoládou.

 

Volám sa Sandra a varenie som si zamilovala vďaka môjmu otcovi,
ktorý celý život pracoval v gastronómii. Práve preto som sa rozhodla pre štúdium na Hotelovej akadémii v Bratislave. Rada si vychutnám čaj v dobrej kaviarni a zájdem na kvalitné jedlo do talianskej reštaurácie. Varenie je mojou vášňou a dúfam, že aj vy si vďaka mojím receptom k nemu nájdete cestu.