Hokkaido cupcaky s čokoládovým krémom
Určite ste už niekedy ochutnali cupcaky, ale skúšali ste tiež cupcaky z dyne? Sú naozaj šťavnaté. Kakaový krém z mascarpone im dodáva jemnosť a skvelo dopĺňa ich šťavnatú chuť.
Čo budeme potrebovať?
- 100 g kryštálového cukru
- 120 g masla
- 2 vajcia
- 220 g hladkej múky
- tekvica hokkaido 120g tekvicové pyré
- ½ ČL sódy bikarbóny
- 1 ČL kypriaceho prášku
- ½ ČL škorice
- ½ ČL perníkového korenia
- 20 g čokolády na varenie
Kakaový Krém:
- 100 g krémového syra
- 125 g mascarpone
- 100 g práškového cukru
- 60 g holandského kakaa
Postup:
Očistenú a vydlabanú dyňu dáme piecť do rúry pri teplote 200 °C približne 40 minút. Po upečení ju necháme vychladnúť, zbavíme šupky a rozmixujeme na hladké pyré.
V miske si vyšľaháme maslo s cukrom a postupne pridávame vajíčka. Zmes šľaháme približne 3 minúty a nakoniec pridáme dyňové pyré a všetko spolu prešľaháme.
V druhej miske si zmiešame múku, kypriaci prášok, sódu bikarbónu, škoricu a perníkové korenie. Všetko spolu preosejeme k tekutým ingredienciám a prešľaháme, aby sa ingrediencie prepojili. Do cesta vložíme nasekanú čokoládu a naplníme košíčky.
Cupcaky pečieme pri 180 °C približne 25 minút. Po upečení ich necháme vychladnúť.
Medzitým si pripravíme krém. Zmiešame syr s mascarpone a postupne pridávame cukor a kakao. Vychladnuté cupcaky ozdobíme krémom a posypeme nastrúhanou čokoládou.
Volám sa Sandra a varenie som si zamilovala vďaka môjmu otcovi, |