Priatelia ĎAKUJEME za podporu našej myšlienky

Hovädzia koložvárska kapusta

Obľúbená prekladaná kapusta s mletým hovädzím mäsom s ryžou, klobásou, zaliata smotanou.  

 

Čo budeme potrebovať:

 

Postup:

Uvaríme si ryžu.

Cibuľu si nakrájame nadrobno a slaninu na kocky. Pripravíme si dva hrnce.

Polku slaniny a cibule opečieme v prvom hrnci. Ak je slanina menej tučná použijeme bravčovú masť. Pridáme mleté mäso, osolíme, okoreníme a posypeme červenou paprikou. Podlejeme vodou a dusíme približne 30 minút. Na záver pridáme prelisovaný cesnak a necháme ešte chvíľku povariť.

Kyslú kapustu premyjeme a vodu z nej si ponecháme na dochutenie.

V druhom hrnci opražíme druhú časť cibule a slaniny. Rovnako môžeme pridať aj bravčovú masť. Vložíme nakrájajú kyslú kapustu, soľ, korenie a červenú papriku. Pridáme celé jelenie klobásy a bobkový list. Podlejeme vodou a varíme do zmäknutia.

Z kapusty vytiahneme bobkový list a klobásu, ktorú nakrájame na kolieska. Hlbšiu zapekaciu misu vymastíme bravčovou masťou a budeme na seba vrstviť jednotlivé časti.

Na spodok pridáme tretinu kapusty spolu so šťavou, navrstvíme na ňu polovicu ryže, polovicu mletého mäsa a 1 nakrájanú klobásu. Pridáme tretinu kapusty, na ktorú nalejeme polovicu zmesi kyslej smotany a smotany na šľahanie.

Vrstvenie zopakujeme a na záver pridáme zvyšnú smotanovú zmes. Pečieme pri 180°C približne 40 minút.

 

Volám sa Sandra a varenie som si zamilovala vďaka môjmu otcovi,
ktorý celý život pracoval v gastronómii. Práve preto som sa rozhodla pre štúdium na Hotelovej akadémii v Bratislave. Rada si vychutnám čaj v dobrej kaviarni a zájdem na kvalitné jedlo do talianskej reštaurácie. Varenie je mojou vášňou a dúfam, že aj vy si vďaka mojím receptom k nemu nájdete cestu.