Priatelia ĎAKUJEME za podporu našej myšlienky

Hovädzie mäso na hubách so slovenskou ryžou

Na jemno nakrajané hovädzie mäsko so slovenskou ryžou. 

 

Čo budeme potrebovať?

 

Slovenská ryža:

  • 400g slovenskej ryže
  • cibuľa
  • 20g masla
  • olej
  • voda

 

Zátrepka:

 

Postup:

Hovädzie mäso umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Cibuľu očistíme, nakrájame najemno a opražíme spolu s cesnakom na olivovom oleji. Pridáme sušené huby a podusíme, aby pustili vôňu. Vložíme osolené a okorenené mäso, poprášime červenou mletou paprikou a necháme mäso zatiahnuť.

K opečenému mäsu prilejeme vývar, tak aby bolo mäso ponorené. Pridáme korenie, prikryjeme alobalom a vložíme do rúry. Mäso dusíme pri 180 minimálne 1,5 hodiny. Záleží od veľkosti mäsa.

hovadzie na hubach-zezahora-canva

V hrnci si na oleji opražíme najemno nakrájanú cibuľu a pridáme do nej slovenskú ryžu, ktorú opečieme dozlatista. Keď ryža dosiahne hnedkastú farbu, prilejeme vodu, asi 2 cm nad ryžu. Pridáme maslo, osolíme a varíme do zmäknutia. Ryžu premiešame, aby sa nezlepila.

Hotové mäso prehodíme na sporák a zahustíme zátrepkou. Do misky pridáme múku a postupne do nej prilievame vodu, až kým sa nám nevytvorí hladná zmes. Zátrepku pridáme do mäsa a necháme 5 minút prevrieť. Omáčku zjemníme maslom.

Hovädzie mäso podávame so slovenskou ryžou posypané nasekanou petržlenovou vňaťou. 

Volám sa Sandra a varenie som si zamilovala vďaka môjmu otcovi,
ktorý celý život pracoval v gastronómii. Práve preto som sa rozhodla pre štúdium na Hotelovej akadémii v Bratislave. Rada si vychutnám čaj v dobrej kaviarni a zájdem na kvalitné jedlo do talianskej reštaurácie. Varenie je mojou vášňou a dúfam, že aj vy si vďaka mojím receptom k nemu nájdete cestu.