Huspenina
Jej "trasľavá" konzistencia vzniká vďaka kolagénu v mäse.
Pri huspenine je dôležité pripraviť poctivý vývar, ktorý po dôkladnom uvarení dostane typickú rôsolovitú štruktúru. Ak ju urobíme správne, spolu s čerstvým chlebíkom, octom a cibuľou, ide o neodolateľnú pochúťku.
Čo budeš potrebovať?
- 1kg bravčového kolena
- 500g bravčových koží
- Bravčová paprčka
- 4 bobkové listy
- 10 guľôčok čierneho korenia
- 10 guľôčok nového korenia
- cibuľa
- 4 strúčiky cesnaku
- soľ
- 2,5-3l vody
Mäso si umyjeme, kože si nakrájame na menšie kúsky, vložíme do hrnca a zalejeme vodou. Pridáme cibuľu so šupkou, koreniny, nakrájaný cesnak a zmes osolíme.
Varíme na miernom ohni 3-4 hodiny a priebežne zmes miešane. Následne ju scedíme a bravčové koleno si nakrájame na malé kúsky. Kúsky mäsa naukladáme na dno pripravenej formy alebo dózy a zalejeme uvarenou zmesou a necháme v chlade stuhnúť najlepšie do druhého dňa.
Volám sa Sandra a varenie som si zamilovala vďaka môjmu otcovi, |