Jahodová polievka so snehovými pusinkami a karamelizovanými jahodami
Lahodná jahodová polievka vás nie len osvieži, ale najmä vám dodá potrebné množstvo vitamínov.
Čo budeme potrebovať?
Snehové pusinky:
- 2 bielky
- štipka soli
- štipka kukuričného škrobu
- 130g kryštálového cukru
Karamelizované jahody:
- 300g jahôd
- 3PL trstinového cukru
- 30ml vody
Postup:
Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh. Bielky si vložíme do mixéra so štipkou soli a šľaháme asi 2 minúty. Potom začneme postupne po lyžiciach pridávať kryštálový cukor a takto mixujeme približne 5 minút. Pridáme škrob a premixujeme. Pripravíme si plech, ktorý vystelieme papierom na pečenie a pomocou vrecka nastriekame pusinky. Vložíme ich do rúry, ktorú si vyhrejeme na 130 ℃ a sušíme ich približne jednu hodinu. Pusinky necháme následne vychladnúť
Na panvici rozpustíme trstinový cukor a pridáme nakrájané jahody. Keď sa obalia v rozpustenom cukre, chvíľku ich opečieme, prilejeme vodu, necháme rozpustiť karamel a odstavíme z ohňa.
Jahody si očistíme a nakrájame. Vložíme ich do mixéra spolu s medom a jogurtom. Zmes poriadne premixujeme a prepasírujeme.
Jahodovú polievku podávame s karamelizovanými jahodami a snehovými pusinkami ozdobenú mätovými lístkami.
Volám sa Sandra a varenie som si zamilovala vďaka môjmu otcovi, |