Jahodová roláda z piškótového cesta s tvarohovým krémom a flambovanými jahodami
Piškótové cesto:
- 130g polohrubej múky
- 120g kryštálového cukru
- štipka soli
- 1PL oleja
- vanilkový cukor
- 6 vajec
Tvarohový krém:
- 250ml smotany na šľahanie
- 90g jemného tvarohu alebo krémového syra
- 50g práškového cukru
Flambované jahody:
- 600g jahôd
- 40g masla
- 65g trstinového cukru
- 30ml brandy
Postup:
Vajcia vyšľaháme s kryštálovým a vanilkovým cukrom do tuhej peny. Medzitým si rozohrejeme rúru na 180 ℃, pretože cesto nám nemôže dlho stáť. K vyšľahaným vajciam pridáme preosiatu múku, štipku soli a na záver prilejeme lyžicu oleja. Hotové cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie alebo vymastený plech (30x40 cm). Pečieme približne 15-20 minút.
Hotové, ešte teplé cesto zrolujeme spolu s papierom na pečenie a necháme vychladnúť.
Smotanu na šľahanie vyšľaháme do tuha. Pridáme jemný tvaroh a práškový cukor. Všetko spolu prešľaháme dohladka.
Jahody očistíme a prekrojíme na polovicu. Rozpustíme maslo s cukrom, kým zmes nezačne bublať. Vložíme jahody, obalíme ich v zmesi, podusíme a prilejeme brandy. Zapálime a následne odstavíme.
Piškótové cesto rozprestrieme, natrieme tvarohovým krémom, pridáme flambované jahody a zrolujeme. Necháme v chladničke zatuhnúť a nakrájame na kolieska.
Volám sa Sandra a varenie som si zamilovala vďaka môjmu otcovi, |