Priatelia ĎAKUJEME za podporu našej myšlienky

Jahodová roláda z piškótového cesta s tvarohovým krémom a flambovanými jahodami

Hviezdou tohto receptu sú práve jahody. Skvelo dopĺňajú ľahké piškótové cesto a spolu s tvarohovým krémom vytvárajú úžasnú chuť. Jahodová roláda je mäkučká, nadýchaná a zvládne ju upiecť každý domáci kuchár.

 

Piškótové cesto:

 

Tvarohový krém:

  • 250ml smotany na šľahanie
  • 90g jemného tvarohu alebo krémového syra
  • 50g práškového cukru

 

Flambované jahody:

  • 600g jahôd
  • 40g masla
  • 65g trstinového cukru
  • 30ml brandy

 

Postup:

Vajcia vyšľaháme s kryštálovým a vanilkovým cukrom do tuhej peny. Medzitým si rozohrejeme rúru na 180 , pretože cesto nám nemôže dlho stáť. K vyšľahaným vajciam pridáme preosiatu múku, štipku soli a na záver prilejeme lyžicu oleja. Hotové cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie alebo vymastený plech (30x40 cm). Pečieme približne 15-20 minút.

Hotové, ešte teplé cesto zrolujeme spolu s papierom na pečenie a necháme vychladnúť.

Smotanu na šľahanie vyšľaháme do tuha. Pridáme jemný tvaroh a práškový cukor. Všetko spolu prešľaháme dohladka.

Canva-Jahodová roláda

Jahody očistíme a prekrojíme na polovicu. Rozpustíme maslo s cukrom, kým zmes nezačne bublať. Vložíme jahody, obalíme ich v zmesi, podusíme a prilejeme brandy. Zapálime a následne odstavíme.

Piškótové cesto rozprestrieme, natrieme tvarohovým krémom, pridáme flambované jahody a zrolujeme. Necháme v chladničke zatuhnúť a nakrájame na kolieska.

 

Volám sa Sandra a varenie som si zamilovala vďaka môjmu otcovi,
ktorý celý život pracoval v gastronómii. Práve preto som sa rozhodla pre štúdium na Hotelovej akadémii v Bratislave. Rada si vychutnám čaj v dobrej kaviarni a zájdem na kvalitné jedlo do talianskej reštaurácie. Varenie je mojou vášňou a dúfam, že aj vy si vďaka mojím receptom k nemu nájdete cestu.