Priatelia ĎAKUJEME za podporu našej myšlienky

Jahodovo-kokosový koláč s cukrovou posýpkou

Krehký koláč z jahôd je naozaj výnimočný a svieži. Zvládnete ho ľavou zadnou. Je rýchly a veľmi chutný. Posypte ho mandľami a cukrovo-kokosovou posýpkou. Zaručene si pochutíte.

 

Čo budeme potrebovať?

 

Plnka:

 

Cukrová posýpka:

 

Postup:

Špaldovú múku spolu so soľou si preosejeme do misky. Pridáme trstinový a vanilkový cukor, prisypeme prášok do pečiva a pridáme na plátky nakrájané maslo a jedno vajce. Rukami spracujeme cesto, ktoré necháme pol hodinu odpočívať v chladničke.

Canva-jahodovy kolac

Medzitým si pripravíme cukrovú posýpku. Do misky preosejeme polohrubú múku, pridáme kokos, cukor a nastrúhané maslo. Rukami spracujeme posýpku a vložíme ju do chladničky. Na koláč posýpku pridávame tesne pred pečením.

Cesto natlačíme do vymastenej formy (30x20 cm) na pečenie a popicháme ho vidličkou. Nakrájame na neho jahody, pridáme práškový cukor a posypeme mandľovými lupienkami. Pečieme pri teplote 170 približne 30-40 minút.

 

Volám sa Sandra a varenie som si zamilovala vďaka môjmu otcovi,
ktorý celý život pracoval v gastronómii. Práve preto som sa rozhodla pre štúdium na Hotelovej akadémii v Bratislave. Rada si vychutnám čaj v dobrej kaviarni a zájdem na kvalitné jedlo do talianskej reštaurácie. Varenie je mojou vášňou a dúfam, že aj vy si vďaka mojím receptom k nemu nájdete cestu.