Jahodovo-kokosový koláč s cukrovou posýpkou
Krehký koláč z jahôd je naozaj výnimočný a svieži. Zvládnete ho ľavou zadnou. Je rýchly a veľmi chutný. Posypte ho mandľami a cukrovo-kokosovou posýpkou. Zaručene si pochutíte.
Čo budeme potrebovať?
- 250g špaldovej hladkej múky
- 100g masla
- 100g trstinového cukru
- vanilkový cukor
- prášok do pečiva
- štipka soli
- vajce
Plnka:
- 400g jahôd
- práškový cukor
- mandľové lupienky
Cukrová posýpka:
- 50g polohrubej múky
- 50g kokosu
- 100g masla
- 100g trstinového cukru
Postup:
Špaldovú múku spolu so soľou si preosejeme do misky. Pridáme trstinový a vanilkový cukor, prisypeme prášok do pečiva a pridáme na plátky nakrájané maslo a jedno vajce. Rukami spracujeme cesto, ktoré necháme pol hodinu odpočívať v chladničke.
Medzitým si pripravíme cukrovú posýpku. Do misky preosejeme polohrubú múku, pridáme kokos, cukor a nastrúhané maslo. Rukami spracujeme posýpku a vložíme ju do chladničky. Na koláč posýpku pridávame tesne pred pečením.
Cesto natlačíme do vymastenej formy (30x20 cm) na pečenie a popicháme ho vidličkou. Nakrájame na neho jahody, pridáme práškový cukor a posypeme mandľovými lupienkami. Pečieme pri teplote 170 ℃ približne 30-40 minút.
Volám sa Sandra a varenie som si zamilovala vďaka môjmu otcovi, |