Jahodový šalát s gorgonzolou, medovým dresingom a kandizovanými vlašskými orechmi
Ľahký a osviežujúci šalát, plný veľa vitamínov.
Čo budeš potrebovať?
- 300g šalátového mixu
- 80g pak choi
- 200g gorgonzoly
- 260g jahôd
- mäta
Medový dresing:
- 2PL medu
- 3PL citrónovej šťavy
- 50ml olivového oleja
- 3ČL šípkového octu
- soľ
- korenie
Kandizované vlašské orechy:
- 100g vlašských orechov
- 1,5ČL trstinového cukru
Postup:
Pripravíme si medový dresing. V miske zmiešame olivový olej, ocot, citrónovú šťavu, med a zmes osolíme a okoreníme. Miešame pokiaľ sa všetky ingrediencie nespoja.
Vlašské orechy si nasekáme a na suchej panvici ich opečieme dozlatista spolu s trstinovým cukrom. Orechy neustále miešame, aby sa nepripiekli. Necháme roztopiť cukor a skaramelizovať orechy. Trvá to približne 5 minút. Následne necháme orechy vychladnúť.
Listový šalát si premyjeme, zbavíme nadbytočnej vody a vložíme do väščej misky. Jahody si nakrájame na plátky a pridáme ich do šalátu. Prilejeme pripravený medový dresing, pridáme gorgonzolu, opečené vlašské orechy a premiešame. Do šalátu pridáme niekoľko lístkov mäty.
Volám sa Sandra a varenie som si zamilovala vďaka môjmu otcovi, |