Priatelia ĎAKUJEME za podporu našej myšlienky

Jahodový šalát s gorgonzolou, medovým dresingom a kandizovanými vlašskými orechmi

Ľahký a osviežujúci šalát, plný veľa vitamínov.

 

Čo budeš potrebovať?

 

Medový dresing:

 

Kandizované vlašské orechy:

  • 100g vlašských orechov
  • 1,5ČL trstinového cukru

 

Postup:

Pripravíme si medový dresing. V miske zmiešame olivový olej, ocot, citrónovú šťavu, med a zmes osolíme a okoreníme. Miešame pokiaľ sa všetky ingrediencie nespoja.

Vlašské orechy si nasekáme a na suchej panvici ich opečieme dozlatista spolu s trstinovým cukrom. Orechy neustále miešame, aby sa nepripiekli. Necháme roztopiť cukor a skaramelizovať orechy. Trvá to približne 5 minút. Následne necháme orechy vychladnúť.

Listový šalát si premyjeme, zbavíme nadbytočnej vody a vložíme do väščej misky. Jahody si nakrájame na plátky a pridáme ich do šalátu. Prilejeme pripravený medový dresing, pridáme gorgonzolu, opečené vlašské orechy a premiešame. Do šalátu pridáme niekoľko lístkov mäty.

 

Volám sa Sandra a varenie som si zamilovala vďaka môjmu otcovi,
ktorý celý život pracoval v gastronómii. Práve preto som sa rozhodla pre štúdium na Hotelovej akadémii v Bratislave. Rada si vychutnám čaj v dobrej kaviarni a zájdem na kvalitné jedlo do talianskej reštaurácie. Varenie je mojou vášňou a dúfam, že aj vy si vďaka mojím receptom k nemu nájdete cestu.