Krémové špargľové rizoto s grilovaným hovädzím biftekom
Jar si treba užiť ako sa patrí, v znamení špargle.
Čo budeš potrebovať?
- 500g ryže Arborio
- 2 hovädzie steaky
- 500g zelenej špargle
- 1,3l zeleninového vývaru
- cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 200ml bieleho vína
- 50g nastrúhaného parmezánu
- olivový olej
- maslo
- soľ
- korenie
- petržlenová vňať
Postup:
Zohrejeme si pripravený zeleninový vývar. Neskôr ho totiž budeme prilievať do rizota. Vo vývare si oblanšírujeme špargľu približne na 5 minút a zalejeme ju studenou vodou, aby nestratila svoju farbu.
Cibuľu si nakrájame na jemno a podusíme na olivovom oleji a masle. Pridáme nastrúhaný alebo na jemno nakrájaný cesnak a orestujeme. Prisypeme ryžu, obalíme ju v cibuľke a opečieme približne 2 minúty. Prilejeme víno a necháme odpariť alkohol. Osolíme, okoreníme a po jednom pohári prilievame vývar. Rizoto miešame, dokým ryža nezmäkne, trvá to asi 30-40 minút.
Steaky necháme chvíľku odležať v izbovej teplote. Pred grilovaním ich potrieme olivovým olejom a opečieme z každej strany 3-5 minút. Následne vložíme do rúry na 180 ℃ asi 6-10 minút. Záleží od hrúbky mäsa a stupňa prepečenia. Mäso po vytiahnutí z rúry vložíme do alobalu a necháme ešte 5 minút odpočívať. Následne ho nakrájame na plátky, osolíme a okoreníme.
Špargľu si nakrájame na kúsky a opečieme ju na olivovom oleji a masle dozlatista. Pridáme ju do rizota spolu s parmezánom a lyžicou masla. Premiešame a rizoto podľa chuti dosolíme.
Krémové rizoto podávame s grilovaným biftekom, posypané hoblinami parmezánu a nasekanou petržlenovou vňaťou.
Volám sa Sandra a varenie som si zamilovala vďaka môjmu otcovi, |