Listový šalát s grilovanou hruškou a medovo-horčicovým dresingom
Obľúbený čerstvý šalát s grilovanou hruškou a medovo-horčicovým dresingom
Čo budeš potrebovať?
- listový šalát
- stonkový zeler
- baby mrkva
- olivový olej
- jablčný ocot
- maslo
- soľ
- korenie
- 2 hrušky
- gorgonzola
- vlašské orechy
- med
- šťava z citróna
- rozmarín
- mikrobylinky
Dresing:
- 80ml medu
- 60ml francúzskej horčice
- 2 PL olivového oleja
- soľ
- korenie
Očistený zeler nakrájame na väčšie kusy. V miske si zmiešame zeler a baby mrkvu, pridáme olivový olej, rozmarín, osolíme, okoreníme a ugrilujeme. Pridáme pár kvapiek jablčného octu a necháme vychladnúť.
Pripravíme si zálievku z olivového oleja, citrónovej šťavy, jablčného octu, soli a korenia a zamiešame ju do listového šalátu.
Na masle si osmažíme nakrájanú hrušku, pridáme med a necháme skaramelizovať.
Šalát podávame s grilovanou hruškou, zeleninou, gorgonzolou, vlašskými orechmi zaliaty medovo - horčicovým dresingom.
Volám sa Sandra a varenie som si zamilovala vďaka môjmu otcovi, |