Makovo-slivkový cheesecake
Svieži makovo-slivkový cheesecake je nielen sezónnou záležitosťou, ale vychutnať si ho môžete kedykoľvek, pretože slivky viete hocikedy nahradiť iným ovocím.
Ingrediencie
Korpus:
- 280g maslových sušienok
- 100g masla
Plnka:
- 500g mascarpone
- 250g kyslej smotany
- 250g tvarohu
- 2 vajcia
- zlatý klas
- práškový cukor
- 5PL mletého maku
Slivková poleva:
- 20 sliviek
- 1ČL mletej škorice
- 2PL lekváru
- 1 pomaranč - pomarančová šťava
- práškový cukor
- 2PL masla
Postup:
Sušienky rozmixujeme na prášok. Maslo rozpustíme, pridáme k rozmixovaným sušienkám a zmiešame. Nasypeme do guľatej formy na pečenie (25cm) a rukami pritlačíme korpus aj po okrajoch formy. Korpus pečieme pri 180 ℃ približne 5 minút.
Mascarpone, kyslú smotanu a tvaroh vyšľaháme pomocou mixéra. Pridáme práškový cukor, podľa chuti, mak a prešľaháme. Prisypeme zlatý klas a opäť zmes na miernych otáčkach vyšľaháme. Na záver po jednom opatrne pridávame vajíčka.
Hotovú plnku vlejeme na korpus a dáme piecť do vyhriatej rúry na 150 ℃ približne 35 minút.
Medzitým, ako sa cheesecake bude piecť, pripravíme si slivkovú polevu. Slivky nakrájame na štvrťky a opečieme ich na masle. Pridáme pomarančovú šťavu, mletú škoricu a lekvár. Povaríme, dokým slivky nnezmäknú a na záver polevu dochutíme práškovým cukrom.
Cheesecake vytiahneme z rúry a necháme ho stuhnúť. Na vrch vlejeme slivkovú polevu s kúskami sliviek a vložíme do chladničky. Necháme stuhnúť v chladničke cez noc.
Volám sa Sandra a varenie som si zamilovala vďaka môjmu otcovi, |