Opečené ovsené vločky s kokosom a dusenou rebarborou
Ovsené vločky obsahujú mnoho živín a sú potravinou stvorenou pre zdravé raňajky. Ako ich pripraviť tak, aby boli naozaj chutné?
Čo budeš potrebovať?
- 700ml polotučného mlieka
- 130g ovsených vločiek
- 70g pekanových orechov
- štipka soli
- 30g mletého kokosu
- 2-3PL medu
- pšeničné otruby
- maliny
Dusená rebarbora:
- 200g rebarbory
- 40ml vody
- 2 pomaranče - pomarančová šťava
- 80g hnedého cukru
- celá škorica
Postup:
Ovsené vločky zmiešame s nasekanými pekanovými orechmi a dáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri 180 ℃ približne 10-15 minút.
Mlieko privedieme do varu a prisypeme opečené ovsené vločky s orechmi. Pridáme štipku soli, mletý kokos a med. Varíme dokým zmes nezhustne trvá to asi 5-10 minút. Následne necháme vločky niekoľko minút napučať.Rebarboru si nastrúhame na dlhé plátky a dáme variť do vody spolu s pomarančovou šťavou, cukrom a škoricou. Varíme približne 3 minúty. Po uvarení rebarboru vytiahneme na tanier.
Ovsené vločky podávame s medom, dusenou rebarborou, posypané pšeničnými otrubami a dozdobené malinami.
Volám sa Sandra a varenie som si zamilovala vďaka môjmu otcovi, |