Plnené vegánske mangoldové závitky s ryžou a zeleninou
Čo budeme potrebovať?
- 30-50 listov mangoldu
- zeleninový vývar
- petržlenová vňať
- čierny sezam
Plnka:
- 200g ryže
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľa
- 2 mrkvy
- 1 veľká cuketa
- olivový olej
- soľ
- korenie
Marináda:
- 60ml ryžového octu
- 60ml sezamového oleja
- 2PL sójovej omáčky
- 2PL medu
- petržlenová vňať
- soľ
Postup:
Ryžu uvaríme podľa návodu v osolenej vode.
Mangoldové listy očistíme, zbavíme ich stonky a oblanšírujeme v osolenej vode. Následne ich vložíme do ľadovej vody, aby nestratili farbu. Pomocou kuchynskej utierky ich vysušíme.
Na olivovom oleji podusíme na jemno nakrájanú cibuľu dosklovita. Pridáme nastrúhaný cesnak, mrkvu, cuketu a na jemno nakrájané stonky mangoldu. Dusíme pokiaľ zelenina nezmäkne. Na záver ju dochutíme soľou a korením.
Pripravíme si marinádu. Všetky ingrediencie vyšľaháme metličkou, dochutíme soľou a pridáme nasekanú petržlenovú vňať.
Do hotovej zeleniny pridáme ryžu, polovicu marinády a premiešame.
Listy mangoldu položíme na pracovnú dosku a naplníme. Boky listu preložíme cez plnku a zrolujeme.
Balíčky varíme vo vývare 5-10 minút. Hotové ich vyberieme, posypeme sezamom, dozdobíme petržlenovou vňaťou a podávame so zvyšnou marinádou.
Volám sa Sandra a varenie som si zamilovala vďaka môjmu otcovi, |