Priatelia ĎAKUJEME za podporu našej myšlienky

Prívarok z fazuľových strukov

Prívarok podávame s uvareným vajíčkom a pečivom. Môžme dozdobiť čerstvými bylinkami.

 

Čo budeme potrebovať:

  • 400g fazuľových strukov
  • 2 stredné zemiaky
  • 250ml smotany na varenie
  • 1 strúčik cesnaku
  • kôpor
  • bobkový list
  • maslo
  • soľ
  • korenie
  • cukor
  • citrónová šťava
  • 2 vajcia

 

Zápražka:

 

Fazuľové struky si očistíme tak, že si z nich odrežeme konce, umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Očistené zemiaky nakrájame na malé kocky. Zemiaky varíme v osolenej vode spolu s bobkovým listom približne 10 minút. Vody použijeme len toľko, aby boli zemiaky ponorené. Následne pridáme fazuľové struky a varíme do zmäknutia.

Po uvarení prilejeme smotanu na varenie a necháme prevrieť. Prívarok dochutíme citrónovou šťavou, cukrom, soľou, korením a pripravíme si zápražku. Rozpustíme si maslo a pridáme hladkú múku. Chvíľku orestujeme, pridáme nastrúhaný cesnak a kôpor. Následne stiahneme z ohňa a za stáleho miešania pridávame studenú vodu. Necháme zovrieť a vlejeme do prívarku. Prívarok necháme ešte minimálne 10 minút prevrieť.

 

Volám sa Sandra a varenie som si zamilovala vďaka môjmu otcovi,
ktorý celý život pracoval v gastronómii. Práve preto som sa rozhodla pre štúdium na Hotelovej akadémii v Bratislave. Rada si vychutnám čaj v dobrej kaviarni a zájdem na kvalitné jedlo do talianskej reštaurácie. Varenie je mojou vášňou a dúfam, že aj vy si vďaka mojím receptom k nemu nájdete cestu.