Prívarok z fazuľových strukov
Prívarok podávame s uvareným vajíčkom a pečivom. Môžme dozdobiť čerstvými bylinkami.
Čo budeme potrebovať:
- 400g fazuľových strukov
- 2 stredné zemiaky
- 250ml smotany na varenie
- 1 strúčik cesnaku
- kôpor
- bobkový list
- maslo
- soľ
- korenie
- cukor
- citrónová šťava
- 2 vajcia
Zápražka:
- 1-2PL masla
- 1PL hladkej múky
- 100ml studenej vody
Fazuľové struky si očistíme tak, že si z nich odrežeme konce, umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Očistené zemiaky nakrájame na malé kocky. Zemiaky varíme v osolenej vode spolu s bobkovým listom približne 10 minút. Vody použijeme len toľko, aby boli zemiaky ponorené. Následne pridáme fazuľové struky a varíme do zmäknutia.
Po uvarení prilejeme smotanu na varenie a necháme prevrieť. Prívarok dochutíme citrónovou šťavou, cukrom, soľou, korením a pripravíme si zápražku. Rozpustíme si maslo a pridáme hladkú múku. Chvíľku orestujeme, pridáme nastrúhaný cesnak a kôpor. Následne stiahneme z ohňa a za stáleho miešania pridávame studenú vodu. Necháme zovrieť a vlejeme do prívarku. Prívarok necháme ešte minimálne 10 minút prevrieť.
Volám sa Sandra a varenie som si zamilovala vďaka môjmu otcovi, |