Reďkovkový šalát s dresingom z ružového vína
V tomto recepte využiješ čerstvú reďkovku, ktorá má práve svoju sezónu dozrievania.
Čo budeš potrebovať?
- mix reďkoviek (15 červených a 10 bielych reďkoviek)
- biela čakanka
- mrkva
- mix šalátov
- mikrobylinky slnečnice
Dresing:
- 2PL ružového vína
- 2PL jablkového octu
- 1ČL dijonskej horčice
- 1ČL medu
- 3PL repkového oleja
- 1PL tekvicového oleja
- soľ
- korenie
Postup:
Očistené reďkovky nakrájame na pásiky. Mrkvu nastrúhame a čakanku zbavíme hlúbika a nakrájame ju na tenké pásiky. Všetko vložíme do ľadovej vody, aby bola zelenina chrumkavá.
Do misky nalejeme jablkový ocot a ružové víno, pridáme med, dijonskú horčicu, soľ a korenie. Pomocou metličky prešľaháme a postupne prilievame tekvicový a repkový olej.
Zeleninu vyberieme z vody a necháme odkvapkať. Šalát podávame v miske zaliaty dresingom a posypaný mikrobylinkami. Môžeme skombinovať aj s listovým šalátom.
Volám sa Sandra a varenie som si zamilovala vďaka môjmu otcovi, |