Šalát z čiernej šošovice s pečenou dyňou a feta syrom
V kombinácii s obľúbenou zeleninou sme vytvorili chutné, výživné, ale aj sýte jedlo!
Čo budeme potrebovať:
- 170g dyne
- 150g čiernej šošovice
- rukola
- 150g fety (slaného syra)
- 30g dyňových semienok
- 90g baby hrášku
- avokádo
- maslo
- olivový olej
- soľ
- korenie
- čierny sezam
- rozmarín
Zálievka:
- šťava z limetky
- 1PL medu
- 3PL olivového oleja
- soľ
- korenie
Postup:
Maslovú dyňu a avokádo očistíme a nakrájame na plátky. Dyňu pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, okoreníme a pečieme pri 180 °C približne 20 minút.
Medzitým si na masle opečieme baby hrášok a pridáme dyňové semienka a rozmarín. Zmes osolíme a orestujeme dozlatista.
Podľa návodu si uvaríme čiernu šošovicu.
Zatiaľ, čo sa nám šošovica varí, pripravíme si zálievku. Zmiešame limetkovú šťavu, olej med a dochutíme ju soľou a korením.
Vychladnutú šošovicu podávame s rukolou, plátkami avokáda, upečenou dyňou, baby hráškom a fetou. Zalejeme zálievkou a posypeme čiernym sezamom.
Volám sa Sandra a varenie som si zamilovala vďaka môjmu otcovi, |