Šalát z jarnej špargle s feta syrom, mätovo-špenátovým pestom a opečenou bagetkou
Svieže, ľahké jedlo plné farieb, chutí a zdravia.
Čo budeš potrebovať?
- 1kg zelenej špargle
- 200g feta syra
- 10 reďkoviek
- 300g lúpaného hrášku
- 125g čerstvého špenátu
- mikrobylinky reďkovky
Mätovo-špenátové pesto:
- 20g mäty
- 10g petržlenovej vňate
- 30g špenátu
- 2 strúčiky cesnaku
- šťava z 1/2 citróna
- 20g nastrúhaného parmezánu
- 90ml olivového oleja
- 20g pistácií
- soľ
- korenie
Špargľu očistíme, oblanšírujeme približne 5 minút a necháme vysušiť. Reďkovky nakrájame na jemné kolieska a špargľu približne na 5cm kúsky.
Pripravíme si pesto. Pistácie nasekáme a opečieme na suchej panvici dozlatista. Mätu a petržlen vložíme do mixéra spolu s ostatnými surovinami. Poriadne premixujeme a podľa potreby dochutíme.
Vo veľkej miske zmiešame listy šalátu, na jemno nakrájané reďkovky, hrášok a špargľu. Osolíme, premiešame a zalejeme pripraveným pestom. Šalát podávame s feta syrom, opečenou bagetkou, dozdobený mikrobylinkami reďkovky.
Volám sa Sandra a varenie som si zamilovala vďaka môjmu otcovi, |