Priatelia ĎAKUJEME za podporu našej myšlienky

Šalát z jarnej špargle s feta syrom, mätovo-špenátovým pestom a opečenou bagetkou

Svieže, ľahké jedlo plné farieb, chutí a zdravia.

 

Čo budeš potrebovať?

 

 

Mätovo-špenátové pesto:

  • 20g mäty
  • 10g petržlenovej vňate
  • 30g špenátu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • šťava z 1/2 citróna
  • 20g nastrúhaného parmezánu
  • 90ml olivového oleja
  • 20g pistácií
  • soľ
  • korenie

 

 

Špargľu očistíme, oblanšírujeme približne 5 minút a necháme vysušiť. Reďkovky nakrájame na jemné kolieska a špargľu približne na 5cm kúsky.

Pripravíme si pesto. Pistácie nasekáme a opečieme na suchej panvici dozlatista. Mätu a petržlen vložíme do mixéra spolu s ostatnými surovinami. Poriadne premixujeme a podľa potreby dochutíme.

Vo veľkej miske zmiešame listy šalátu, na jemno nakrájané reďkovky, hrášok a špargľu. Osolíme, premiešame a zalejeme pripraveným pestom. Šalát podávame s feta syrom, opečenou bagetkou, dozdobený mikrobylinkami reďkovky.

Dizajn 23

       

Volám sa Sandra a varenie som si zamilovala vďaka môjmu otcovi,
ktorý celý život pracoval v gastronómii. Práve preto som sa rozhodla pre štúdium na Hotelovej akadémii v Bratislave. Rada si vychutnám čaj v dobrej kaviarni a zájdem na kvalitné jedlo do talianskej reštaurácie. Varenie je mojou vášňou a dúfam, že aj vy si vďaka mojím receptom k nemu nájdete cestu.