Špenátová roláda z čerstvého špenátu s údeným pstruhom
Špenát je veľmi zdravý, poďme sa teda spoločne pozrieť na špenátový recept, ktorý nám dodá energiu a posilní mozog.
Čo budeš potrebovať?
- 450g čerstvého rozmixovaného špenátu
- 4 vajcia
- 2PL múky
- 2ČL prášku do pečiva
- 1PL oleja
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ
- korenie
- 200g údeného pstruha
- plátok citróna
Plnka
- 125g krémového syra
- 100g masla
- soľ
- korenie
- chilli
Čerstvý špenát rozmixujeme. Vajcia si rozdelíme na žĺtky a bielky. Do bielkov pridáme soľ a vyšľaháme tuhý sneh.
V druhej miske rozmixujeme žĺtky s olejom do peny, pridáme špenát, múku, prášok do pečiva, olej a nastrúhaný cesnak. Osolíme a okoreníme. Zmes premiešame, aby sa prepojili všetky chute.
Bielky opatrne vmiešame do špenátu. Nachystáme si plech (35x25cm), ktorý vystelieme papierom na pečenie. Rovnomerne do neho vložíme špenátovú zmes a pečieme pri teplote 180℃ približne 15 minút.
Hotový, ešte teplý špenátový korpus zrolujeme do rolády pomocou papiera na pečenie a necháme ho takto úplne vychladnúť.
Volám sa Sandra a varenie som si zamilovala vďaka môjmu otcovi, |