Tacos s mletým hovädzím mäsom, cesnakovým dipom a čerstvou zeleninou
Malé chrumkavé tortilly plnené mäkučkým, voňavým hovädzím s dipom a čerstvou zeleninou.
Čo budeme potrebovať?
- 500g hovädzieho mletého mäsa
- 3 strúčiky cesnaku
- 3 paradajky
- cibuľa
- 1ČL údenej mletej papriky
- 1/2ČL rímskeho kmínu
- 1/2 chilli
- olivový olej
- soľ
- korenie
- koriander
- 140g paradajkového pretlaku
Obloha:
- listový šalát
- cherry paradajky
- syr čedar
- červená cibuľa
- soľ
Tortilly:
- 200g hladkej múky
- 1ČL soli
- ½ČL prášku do pečiva
- 30g bravčovej masti
- 140ml horúcej vody
Cesnakový dip:
- 250g kyslej smotany
- 1 strúčik cesnaku
- 1PL olivového oleja
- limetková šťava
- soľ
- korenie
Postup:
Zmiešame múku, soľ, prášok do pečiva a pridáme všetky tekuté ingrediencie. Vymiešame cesto, ktoré si vyformujeme do bochníka a necháme pod utierkou odpočívať asi 10 minút. Cesto na pomúčenej doske rozdelíme na malé guličky a rozvaľkáme ich ma placky.
Rošt z rúry vytiahneme a predhrejeme ju na 190 ℃. Na spodok rúry umiestnime plech. Na rošt poukladáme tortilly tak, aby sa upiekli do tvaru U. Tortilly pečieme 5-10 minút, dokiaľ nechytia hnedú farbu. Následne tortilly vytiahneme a necháme trochu vychladnúť.
Na panvici rozohrejeme olivový olej a orestujeme na jemno nakrájanú cibuľku dosklovita. Pridáme osolené a okorenené mleté mäso a necháme ho opiecť dozlatista. Dochutíme údenou paprikou, kmínom, chilli a pridáme nastrúhaný cesnak. Premiešame a pridáme oblanšírované a nakrájané paradajky a paradajkový pretlak. Varíme približne 20 minút, kým sa omáčka nezredukuje.
Medzitým si pripravíme zeleninovú oblohu. Šalát, cibuľu a paradajky si nakrájame a vložíme do misky. Pridáme nasekaný koriander a zeleninu osolíme.
Kyslú smotanu vložíme do misky, pridáme nastrúhaný cesnak, soľ, korenie, citrónovú šťavu, olej a nasekaný koriander.
Tortilly natrieme cesnakovým dipom, naplníme mäsovou zmesou, zeleninou a posypeme nastrúhaným čedarom. Dozdobíme koriandrom a podávame.
Volám sa Sandra a varenie som si zamilovala vďaka môjmu otcovi, |