Priatelia ĎAKUJEME za podporu našej myšlienky

Tacos s mletým hovädzím mäsom, cesnakovým dipom a čerstvou zeleninou

Malé chrumkavé tortilly plnené mäkučkým, voňavým hovädzím s dipom a čerstvou zeleninou.

 

Čo budeme potrebovať?

 

Obloha:

  • listový šalát
  • cherry paradajky
  • syr čedar
  • červená cibuľa
  • soľ

 

Tortilly:

  • 200g hladkej múky
  • 1ČL soli
  • ½ČL prášku do pečiva
  • 30g bravčovej masti
  • 140ml horúcej vody

 

Cesnakový dip:

  • 250g kyslej smotany
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1PL olivového oleja
  • limetková šťava
  • soľ
  • korenie

 

Postup: 

Zmiešame múku, soľ, prášok do pečiva a pridáme všetky tekuté ingrediencie. Vymiešame cesto, ktoré si vyformujeme do bochníka a necháme pod utierkou odpočívať asi 10 minút. Cesto na pomúčenej doske rozdelíme na malé guličky a rozvaľkáme ich ma placky.

Rošt z rúry vytiahneme a predhrejeme ju na 190 . Na spodok rúry umiestnime plech. Na rošt poukladáme tortilly tak, aby sa upiekli do tvaru U. Tortilly pečieme 5-10 minút, dokiaľ nechytia hnedú farbu. Následne tortilly vytiahneme a necháme trochu vychladnúť.

Tacos Canva

Na panvici rozohrejeme olivový olej a orestujeme na jemno nakrájanú cibuľku dosklovita. Pridáme osolené a okorenené mleté mäso a necháme ho opiecť dozlatista. Dochutíme údenou paprikou, kmínom, chilli a pridáme nastrúhaný cesnak. Premiešame a pridáme oblanšírované a nakrájané paradajky a paradajkový pretlak. Varíme približne 20 minút, kým sa omáčka nezredukuje.

Medzitým si pripravíme zeleninovú oblohu. Šalát, cibuľu a paradajky si nakrájame a vložíme do misky. Pridáme nasekaný koriander a zeleninu osolíme.

Kyslú smotanu vložíme do misky, pridáme nastrúhaný cesnak, soľ, korenie, citrónovú šťavu, olej a nasekaný koriander.

Tortilly natrieme cesnakovým dipom, naplníme mäsovou zmesou, zeleninou a posypeme nastrúhaným čedarom. Dozdobíme koriandrom a podávame. 

 

Volám sa Sandra a varenie som si zamilovala vďaka môjmu otcovi,
ktorý celý život pracoval v gastronómii. Práve preto som sa rozhodla pre štúdium na Hotelovej akadémii v Bratislave. Rada si vychutnám čaj v dobrej kaviarni a zájdem na kvalitné jedlo do talianskej reštaurácie. Varenie je mojou vášňou a dúfam, že aj vy si vďaka mojím receptom k nemu nájdete cestu.