Tatársky biftek s hriankami a cesnakom
Tajomstvo skvelého tataráku spočíva v jeho škrabaní a taktiež veľkú rolu zohrávajú vhodne zvolené suroviny. S týmto receptom sa presvedčíte, že tatarák si dokážete pripraviť a vychutnať aj v pohodlí domova.
Čo budeme potrebovať:
- 1kg falošnej hovädzej sviečkovice
- 2 najemno nakrájané šalotky
- 4 žĺtky
- 4ČL dijonskej horčice
- 60g nasekaných malých kapár
- 3ČL worcestrovej omáčky
- 3ČL tabasca
- 6PL olivového oleja
- soľ
- korenie
- petržlenová vňať
Príloha:
- kapari
- cibuľa
- výhonky
Hrianky:
- 10 krajcov chleba
- 6 strúčikov cesnaku
- slnečnicový olej
Hovädzie mäso naškrabeme pomocou noža.
Vo väčšej miske zmiešame mäso a všetky ostatné ingrediencie. Dochutíme soľou, korením a do zmesi pridáme nasekanú petržlenovú vňať.
Na oleji opečieme chlieb dozlatista a potrieme ho cesnakom.
Zmes vložíme do formičiek alebo ručne vypracujeme bochník, stlačíme, aby držal tvar a do stredu dáme žĺtok. Tatarák podávame s pečenými hriankami, kapari a cibuľkou, dozdobený výhonkami.
Volám sa Sandra a varenie som si zamilovala vďaka môjmu otcovi, |