Veľkonočný koláč
Veľká noc sa blíži a radi by sme ťa inšpirovali práve týmto Veľkonočným koláčom, ktorý zvládne naozaj každý. Vďaka domácemu medu je skutočne vláčny a BIO džemy mu dodávajú sviežu chuť.
Čo budeme potrebovať?
- 500g BIO pšeničnej hladkej múky
- 2 vajcia
- 150g práškového cukru
- 100g medu
- vanilkový cukor
- prášok do pečiva
- 5PL mlieka
- štipka soli
- 160g masla
- BIO džem (marhuľový, slivkový, čučoriedkový)
- hrsť čučoriedok
- hrsť mandľových lupienkov
- žĺtok na potretie
Múku spolu s práškom do pečiva preosejeme na pracovnú dosku. Pridáme práškový cukor, štipku soli, vanilkový cukor, vajíčka, na plátky nakrájané maslo, med a mlieko. Vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme a natlačíme do formy na pečenie (20cm).
Na cesto natrieme džem. Kúsok cesta rozvaľkáme a pomocou veľkonočných formičiek vykrojíme motívy alebo si narežeme pásiky a vytvoríme mriežky. Na čučoriedkový džem pridáme trochu čučoriedok. A predtým ako dáme koláč do rúry potrieme ho rozšľahaným žĺtkom a posypeme mandľovými lupienkami.
Koláč pečieme pri 180℃ približne 15-20 minút.
Volám sa Sandra a varenie som si zamilovala vďaka môjmu otcovi, |