Priatelia ĎAKUJEME za podporu našej myšlienky

Zeleninový bulgur s červenou repou a balkánskym syrom

Čo budeme potrebovať?

 

Postup:

Na masle orestujeme najemno nakrájanú cibuľu a pridáme na plátky nakrájaný cesnak.

Mrkvu a červenú repu nastrúhame najemno. Paradajky oblanšírujeme a zbavíme šupky. Cuketu a papriku nakrájame a pridáme k cibuli a cesnaku. Opečieme a pridáme nastrúhanú mrkvu, červenú repu a nakrájané paradajky. Premiešame a prilejeme ružové víno. Necháme odpariť alkohol a dusíme, kým zelenina nezmäkne. Na záver ju dochutíme soľou a korením.

Zeleninový bulgur Canva

Bulgur vlejeme do vriacej osolenej vody a pridáme plátok masla. Varíme 2 minúty. Následne ho odstavíme, prikryjeme pokrievkou a necháme dôjsť približne 20 minút.

Hotový bulgur zmiešame so zeleninou, posypeme balkánskym syrom a dozdobíme mikrobylinkami slnečnice.

 

Volám sa Sandra a varenie som si zamilovala vďaka môjmu otcovi,
ktorý celý život pracoval v gastronómii. Práve preto som sa rozhodla pre štúdium na Hotelovej akadémii v Bratislave. Rada si vychutnám čaj v dobrej kaviarni a zájdem na kvalitné jedlo do talianskej reštaurácie. Varenie je mojou vášňou a dúfam, že aj vy si vďaka mojím receptom k nemu nájdete cestu.