Priatelia ĎAKUJEME za podporu našej myšlienky

Zeleninový bulgur s kuracím mäsom na kurkumovej omáčke

Zeleninový bulgur v spojení s kurkumovou omáčkou je vyborný recept, ktorý môžete podávať ako obed či večeru. 

 

Čo budeme potrebovať? 

  • 600g kuracích pŕs
  • cibuľa
  • smotana na šľahanie
  • 100ml bieleho vína
  • 1 strúčik cesnaku
  • olivový olej
  • soľ
  • korenie
  • 2ČL kurkumy
  • 2ČL červenej mletej papriky
  • petržlenová vňať

 

Zeleninový bulgur:

 

Postup:

Bulgur uvaríme podľa návodu v osolenej vode.

Očistíme si špargľu, ktorú nakrájame na menšie kúsky, cuketu umyjeme a nakrájame na kocky a mrkvu nahrubo nastrúhame. Šalát nasekáme. Na masle si orestujeme zeleninu, na záver pridáme kukuricu a premiešame. Osolíme okoreníme a podusíme dokým nie je zelenina mäkká. Na záver pridáme plátok masla a spojíme s uvareným bulgurom.

Bulgur-Canva

Na olivovom oleji opražíme cibuľu do sklovita. Kuracie mäso nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme a opečieme na cibuľke zo všetkých strán. Pridáme kurkumu, mletú červenú papriku a chvíľku orestujeme. Zalejeme vínom a necháme odpariť alkohol. Prilejeme smotanu na šľahanie. Do omáčky pridáme nastrúhaný cesnak a necháme zredukovať. Na záver omáčku dochutíme soľou a korením.

Bulgur podávame s kurkumovou omáčkou, ktorú posypeme petržlenovou vňaťou.

 

Volám sa Sandra a varenie som si zamilovala vďaka môjmu otcovi,
ktorý celý život pracoval v gastronómii. Práve preto som sa rozhodla pre štúdium na Hotelovej akadémii v Bratislave. Rada si vychutnám čaj v dobrej kaviarni a zájdem na kvalitné jedlo do talianskej reštaurácie. Varenie je mojou vášňou a dúfam, že aj vy si vďaka mojím receptom k nemu nájdete cestu.