Zeleninový bulgur s kuracím mäsom na kurkumovej omáčke
Zeleninový bulgur v spojení s kurkumovou omáčkou je vyborný recept, ktorý môžete podávať ako obed či večeru.
Čo budeme potrebovať?
- 600g kuracích pŕs
- cibuľa
- smotana na šľahanie
- 100ml bieleho vína
- 1 strúčik cesnaku
- olivový olej
- soľ
- korenie
- 2ČL kurkumy
- 2ČL červenej mletej papriky
- petržlenová vňať
Zeleninový bulgur:
- 500g bulguru
- spargľa
- 2 cukety
- 160g listového šalátu
- 170g kukurice
- 2 mrkvy
- soľ
- korenie
- maslo
Postup:
Bulgur uvaríme podľa návodu v osolenej vode.
Očistíme si špargľu, ktorú nakrájame na menšie kúsky, cuketu umyjeme a nakrájame na kocky a mrkvu nahrubo nastrúhame. Šalát nasekáme. Na masle si orestujeme zeleninu, na záver pridáme kukuricu a premiešame. Osolíme okoreníme a podusíme dokým nie je zelenina mäkká. Na záver pridáme plátok masla a spojíme s uvareným bulgurom.
Na olivovom oleji opražíme cibuľu do sklovita. Kuracie mäso nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme a opečieme na cibuľke zo všetkých strán. Pridáme kurkumu, mletú červenú papriku a chvíľku orestujeme. Zalejeme vínom a necháme odpariť alkohol. Prilejeme smotanu na šľahanie. Do omáčky pridáme nastrúhaný cesnak a necháme zredukovať. Na záver omáčku dochutíme soľou a korením.
Bulgur podávame s kurkumovou omáčkou, ktorú posypeme petržlenovou vňaťou.
Volám sa Sandra a varenie som si zamilovala vďaka môjmu otcovi, |